Home Us Work News Culture Thought Location
Abbots House
Complete refurbishment and the creation of 8000 sq ft additional space
Client
Scottish Widows
Location
Abbots House, Reading
Size
90,000 sq ft
SHARE
MCM were appointed to carry out a full refurbishment of Abbots House, a 90,000 sq ft office building in Reading. In addition, we carried out a full CAT B fit-out of 60,000 sq ft and renegotiated leases, on behalf of incumbent tenants Deloitte, in order for our clients to retain their tenancy. This was a turnkey refurbishment on behalf of Scottish Widows. The remaining 30,000 sq ft is occupied by lawyers, Boyes Turner, who remained in the building throughout the fit-out. The building was stripped back to shell and core including full services replacement. The works also included a new dedicated entrance for Deloitte, and increased floor space within the existing atrium. To rationalise the redundant plant space on the fourth floor we provided a new accommodation staircase, extended the lift lobbies and created additional floor space. In total the refurbishment resulted in 8,000 sq ft of additional space.
It was a fundamental requirement from Scottish Widows was that the refurbished building should achieve a BREEAM excellent rating.