Home Us Work News Culture Thought Location
Double Negative
Flexible workspace for growth, with seamless integration of high technology
Client
Double Negative
Location
160 Great Portland Street, London
Size
80,000 sq ft
SHARE
Double Negative are Europe’s largest providers of visual effects and post production services for the film industry, whose award-winning work includes the Harry Potter films, Inception and the new James Bond films. MCM were appointed to design Double Negative’s 80,000 square feet of new office and production space in Great Portland Street, London.

Double Negative had out-grown their existing offices in London’s Soho – a world centre for visual effects and needed a larger, more flexible space. MCM worked closely with Double Negative and developed a comprehensive understanding of their complex and specific workflow processes. With a young, creative demographic, Double Negative required a stimulating and adaptable environment, which would be cost-effective and sustain growth.owth.
“MCM’s exceptional ability to transform vision and direction into a design solution has exceeded our expectations.”
Matthew Holben CEO, Double Negative
The design makes extensive use of cutting-edge technology systems. The IT requirements of the project are extremely high as Double Negative’s computations are among the most complex that current computer technology can achieve. MCM have drawn on significant experience in designing projects with state of the art financial trading floors and server rooms to seamlessly integrate high technology into a creative organisation.

The new office space is predominantly arranged as ‘artist’s studios’, supported by a mixture of open-plan and cellular office environments. An innovative light wall in the atrium displays images of their work and communal spaces linked to the central atrium creates an efficient and welcoming environment. The space also includes a café, refreshment hubs, meeting rooms, screening rooms as well as research and development areas, editing suites and cinemas. The use of honest natural materials along with the client’s cutting-edge technology has created a comfortable place for Double Negative’s staff and clients.
2013 BCO Award – Regional Winner Corporate Workplace Category.