Home Us Work News Culture Thought Location
MasterCard
A flexible and evolving design solution bringing MasterCard's space to the next level
Client
MasterCard
Location
10 Upper Bank Street, Canary Wharf
Size
23,000 sq ft
SHARE
Already occupying levels 19 and 20 at 10 Upper Bank Street, MasterCard, a global technology finance company, acquired level 17 in the same building as they needed to expand to incorporate additional staff from another location with an upcoming lease expiry and bring them under one roof.

MasterCard wanted their new space to be version 2.0 of their existing space. They wanted it to be an extension of the existing office floors, but for the design to bring them to the next level, all the while making sure it still felt like the same company.

MCM worked closely with MasterCard to establish the brief for their new space, the final brief however, was not static, but rather grew and evolved with the design. The MCM project leader spent a week under MasterCard’s roof to establish a clear understanding of the way they worked and used their current space.
MCM took time upfront to stack the floor and ensure MasterCard could fit and restructure their staff as required. Bearing in mind some of the initial concerns of moving in to open plan, MCM wanted to provide MasterCard with a variety of different work settings. This evolved into the idea of a ‘city-scape’ and again working closely with MasterCard, MCM introduced a variety of destinations and work settings throughout the space.

We created an openplan workspace and introduced islands of collaboration and meeting spaces, making the landscape less rigid with more than one route around the floor. Two large collaboration zones have been provided on the axis as you come in to the floor and can be viewed from both sides of the studio.

The biggest difference of the new space was the introduction of the ‘Meeting Blocks’, these standalone jewels change the dynamic of the space, enabling people to walk all the way around them and providing the opportunity for more circulation and breakout / collaboration solutions. Staff are able to weave their way around the space, always coming across different work style settings.
A key area of the design was a community café space, fully equipped with AV and the ability to convert in to a large town-hall space with views across the city. Flexible furniture solutions were used throughout, with writable walls and interactive technology ensuring the space is suitable for the needs of MasterCard now and in the future.

The space delivered and exceeded MasterCard’s original brief, bringing them on further without being too different.